Optimizare viteza site

Optimizăm viteza site-ului și creștem performanța acestuia

Știai că procentajul mediu de trafic generat de site-urile listate pe prima pagină a rezultatelor căutării Google este de 91,5%? Astfel, obiectivul nostru este de a ajunge cu afacerea ta printre cei 9%. optimizare viteza site

Servicii optimizare SEO

BullSoftware oferă servicii de optimizare a vitezei site-ului și magazinului online la prețuri atractive. Peste 75% din traficul tău provine de pe dispozitive mobile, unde viteza de încărcare este crucială.

Optimizeaza acum viteza de incarcare a site-ului tau!

Clienții noștri

Companii care au experimentat rezultate pozitive cu serviciile noastre.

SEO ROMÂNIA

Ce este page speed-ul și cum influențează traficul pe site?

Google anunță

Timpul de încărcare

In anul 2016, Amazon a facut public faptul ca pentru fiecare 100 de milisecunde de imbunatatire a timpului si a vitezei de incarcare a unui site, vanzarile cresc cu 1%. Dupa propriul studiu, Google a descoperit ca pentru fiecare 5 secunde in plus din viteza de incarcare al siteului, 20 % din posibilii vizitatori renunta la a mai vizita site-ul respectiv. In urma acestor date, Google anunta ca viteza de incarcare a unui site devine un factor important in pozitionarea siteurilor in rezultatele de cautare.
Prin viteza site-ului ne referim la timpul de reacție pe care acesta îl are odată cu accesarea lui. Altfel spus, viteza măsoară timpul de încărcare a paginii de index. Contează dacă viteza de încărcare a unui site se rezumă la 2 secunde, 3 sau 10 secunde? Da. Este chiar un factor decisiv în menținerea unui volum ridicat de vizitatori. O viteză înceată de încărcare a paginii poate avea un impact negativ asupra:
  • Experienței utilizatorului
  • Generarea de leaduri / Conversia
  • Clasamentul cuvintelor cheie și rezultatele SEO
  • Reputația și credibilitatea mărcii / brandului
AȘTEPTĂRILE CONSUMATORILOR
47% Dintre consumatori se așteaptă ca o pagină web să se încarce în 2 secunde?

Ce înțelegem prin probabilitatea de a fi respins? Timpul în care un utilizator părăsește site-ul, înainte ca acesta să se încarce și să poată vedea conținutul. Statisticile spun ca 53% din oameni părăsesc site-urile care se încarcă în mai mult de 3 secunde. 

0%
0%
0%
0%

Aveți deja un web site?

Audit SEO Gratuit

Îți vom oferi o analiză detaliată care îți arată unde te situezi acum și ce poți face pentru a atrage mai mulți pacienți prin optimizare SEO eficientă.

instrumente utilizate

Alegem un hosting de calitate

Alegerea unui hosting de calitate este un aspect extrem de important pentru viteza de incarcare, pentru ca tot efortul depus in imbunatatirea vizitei poate fi pur si simplu “anulat” de un hosting a carui viteza lasa de dorit.

Optimizarea imaginilor

Imaginile se pot optimiza folosind diverse programe, ca: Mass Image Compressor , tool-uri online ca: https://tinypng.com/ sau functii php ori pluginuri.

Activam functiei cache

Functia cache creaza o versiune statica a site-ului , eliminand timpul mai ridicat de incarcare datorat bazei de date, a functiilor php, etc. Se poate adauga o clasa PHP ca PHP Fast Cache. Pentru platforme ca WordPress, Magento, PrestaShop procesul poate fi mult simplificat prin folosirea diferitor pluginuri de optimizare.

Activam functiei de cache in browser

Cu aceasta functie putem sa marim viteza de incarcare a siteului nostru stocand anumite resurse in browser, specificand o anumita perioada de timp pentru care dorim ca acestea sa fie memorate.

Astfel, un utilizator care a mai vizitat in trecut acelasi site, nu va mai fi nevoie sa descarce din nou toate resursele.

Utilizarea Compresiei “GZIP”

Este o alta metoda simpla si eficienta pentru a mari viteza de incarcare.

Gzip transforma fisierele site-ului intr-un fisier ZIP, ceea ce ajuta browserul vizitatorului sa sporeasca viteza de incarcare. Browserul utilizatorului va dezarhiva fisierul ZIP creat si va afisa intreg continutul.

Scrieti un cod cat mai “curat”

Daca optati sa scrieti singuri scriptul siteului, aveti grija sa aaveti un cod cat mai “curat”.

In special interogarile multiple si inutile catre baza de date sunt cele care creeza cele mai mari probleme legate de viteaza de incarcare a site-urilor.

Optimizarea (minificarea) fisierelor CSS si JavaScript

Optimizarea sau „Minificarea” se refera la unirea mai multor fisiere CSS sau JavaScript in unul singur.

De exemplu, in loc sa avem 10 fisere CSS separate, putem avea unul singur care sa includa toate codurile din toate cele 10 fisiere.

Folosirea unui C.D.N.

C.D.N. – ul este un sistem de centre de date aflate in diferite zone geografice. Cand un utilizator acceseaza un site care foloseste C.D.N , va descarca resursele de la serverul C.D.N care este aflat in cea mai apropriata locatie.

Adica, un utilizator din Franta, va descarcarca resursele de la un server din Franta.

Optimizarea bazei de date

Mai toate siteurile din ziua de azi folosesc o baza date. Baza de date este nelipsita pentru magazinele online, bloguri si multe alte siteuri.

Adaugarea unui index in baza de date este printre cele mai bune metode de a optimiza.

PERFORMANCE

BEFORE

—   First Contentful Paint - 16.8 s
  Largest Contentful Paint - 8.8 s
—   Total Blocking Time - 4,290 ms
—   Speed Index - 7.1 s
—   Cumulative Layout Shift - 2.041

PERFORMANCE

AFTER

—   First Contentful Paint - 1.7 s
—   Largest Contentful Paint - 4.8 s
—   Total Blocking Time - 180 ms
—   Speed Index - 2.1 s
—   Cumulative Layout Shift - 0.006

Hai să vorbimSOLICITA OFERTA

Aveți un web site?